Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka će u nedjelju, 17. septembra u 10 sati ispred BBI Centra, ozvaničiti start 11. Sarajevskog polumaratona, koji se održava pod sloganom “Sarajevski mostovi”.

Grad Sarajevo od samog početka – 2007. godine, u kontinuitetu podržava ovu najmasovniju sportsku manifestaciju koji predstavlja važan segment projekta „Sarajevo zdravi grad“ s ciljem aktivne promocije zdravog stila života. Također, Sarajevski polumaraton je značajan za naš glavni grad kako sa sportskog tako i sa ekonomskog i turističkog aspekta.

Na Sarajevskom polumaratonu, čija je trasa duga 21,1 km, očekuje se učešće 3.000 učesnika iz 30 zemalja, koji će učestvovati u G-Drive štafetnom polumaratonu (21,2 km za tim od tri osobe), u utrci za djecu – Zmajzi Kids run (800 m), u utrci za rekreativce Fun Run (4 km) i u utrci za osobe s posebnim potrebama.

Trasa ovogodišnjeg polumaratona je: BBI Centar-– Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige, Alipašina, Maršala Tita, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vilsonovo šetalište, Fra Filipa Lastrića, Vilsonovo šetalište, Vrbanja, Hiseta, Obala kulina bana, Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita – BBI Centar.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj i o njemu informišu javnost