Gradonacelnik-Ska-ka-predvodio-delegaciju-u-sluzbenoj-posjeti-Muskatu

Na poziv Mohsina Mohameda Al-Shaikha, gradonačelnika Muscata, glavnog grada Omana, izaslanstvo Grada Sarajeva, predvođeno gradonačelnikom Abdulahom Skakom, boravilo je u službenoj trodnevnoj posjeti glavnom gradu Sultanata Oman. Ova posjeta je realizirana na temelju ranije uspostavljenih kontakata između dva gradonačelnika.

Izaslanstvo su, pored predstavnika Grada Sarajeva, činili  predstavnici bosanskohercegovačkih privrednih subjekata koji su tijekom ove posjete imali priliku predstaviti potencijale naše zemlje u području turizma, prehrambene industrije, drvne industrije, građevinarstva i bankarstva.

„Ovom posjetom Grad Sarajevo je otvorio vrata našim privrednicima za suradnju s Omanom gdje postoji veliki interes za našu državu. Domaćini su pokazali zanimanje za projekte u različitim područjima s fokusom na turizam, obrazovanje i investicije, a o tome najbolje svjedoči i sastanak održan sa Abdul Salamom Al-Murshidijem, generalnim direktorom Državnog fonda za rezerve, agencije za ulaganja  i razvoj“, naglasio je gradonačelnik Skaka.

U narednom razdoblju očekuje se uzvratna posjeta kako bi predstavljeni prirodni resursi i razvojne mogućnosti u području energije, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma bili realizirani kroz konkretne projekte.

Ova uspješna posjeta, realizirana u suradnji s BBI VIP Business Clubom, još jednom je potvrdila da je Sarajevo brend koji može da otvori vrata suradnje diljem svijeta, kao i da Sarajevo ima sve predispozicije da kroz strategijsko djelovanje postane gospodarsko, društveno i obrazovno stjecište  Jugoistočne Europe.