Gradonacelnik-Ska-ka-predvodio-delegaciju-u-sluzbenoj-posjeti-Muskatu

На позив Мохсина Мохамеда Ал-Схека, градоначелника Муската, главног града Омана, делегација Града Сарајева предвођена градоначелником Абдулахом Скаком боравила је у службеној тродневној посјети главном граду Султаната Оман. Ова посјета је реализирана на темељу раније успостављених контаката између два градоначелника.

Делегацију су, поред представника Града Сарајева, чинили  представници босанскохерцеговачких привредних субјеката који су током ове посјете имали прилику представити потенцијале наше земље у области туризма, прехрамбене индустрије, дрвне индустрије, грађевинарства и банкарства.

„Овом посјетом Град Сарајево је отворио врата нашим привредницима за сарадњу са Оманом гдје постоји велики интерес за нашу државу. Домаћини су показали занимање за пројекте у различитим областима са фокусом на туризам, образовање и инвестиције, а о томе најбоље свједочи и састанак одржан са Абдул Саламом Ал-Муршидијем, генералним директором Државног фонда за резерве, агенције за улагања  и развој“, нагласио је градоначелник Скака.

У наредном периоду очекује се узвратна посјета како би представљени природни ресурси и развојне могућности у области енергије, пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма били реализовани кроз конкретне пројекте.

 

Ова успјешна посјета, реализована у сарадњи са ББИ ВИП Бизнис Клубом, још једном је потврдила да је Сарајево бренд који може да отвори врата сарадње диљем свијета, као и да Сарајево има све предиспозиције да кроз стратешко дјеловање постане привредно, друштвено и образовно сјециште  Југоисточне Европе.