Gradonačelnik-Skaka-primio-najuspješnije-učenike

Danas je u Gradskoj upravi gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka upriličio prijem i uručio novčane nagrade učenicima i njihovim profesorima iz O.Š. „Grbavica I“ i „Fatima Gunić“, čiji nagrađeni likovni radovi krase urede Gradske uprave prijateljskog grada Hirošime i Ambasade Japana u Sarajevu. Prijemu je prisustvovala i Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport sa saradnicima.

djeca nagrade (4)

Naime, nagrađeni likovni radovi šest učenika ovih dviju sarajevskih osnovnih škola uručeni su na ceremoniji primopredaje „Kamena mira“ iz Hirošime Gradu Sarajevu, koja je održana u junu ove godine u Zemaljskom muzeju.

Gradonačelnik Skaka je čestitao mladim autorima i njihovim profesorima: „Siguran sam da ćete svojim znanjem i energijom i dalje doprinositi afirmaciji Grada Sarajeva i svoje domovine Bosne i Hercegovine“, kazao je Skaka te dodao da ovo predstavlja nastavak dobre saradnje između Grada Sarajeva i osnovnih škola.

djeca nagrade (13)

Prvu nagradu su osvojili učenici O.Š. Grbavica I“: Nedim Kanlić, Amar Dizdarević, Misala Kozica i Merjem Višnjić. Druga nagrada je pripala Asji Festa, a treća Aidi Lemešević iz O.Š. „Fatima Gunić. Nagrađeni su i njihovi profesori Senad Begić i Anđa Vuković.

Direktori O.Š. „Grbavica I“ i „Fatima Gunić“, Omer Begović i Hajrudin Ćuprija su ovom prilikom zahvalili i na ovom vidu podrške, posebno gradonačelniku Skaki s obzirom da je po prvi put nagrađen i trud profesora.