У поводу припрема за отварање Требевићке жичаре, 6. априла ове године, градоначелник Сарајева Абдулах Скака у сарајевској Вијећници примио је Фахру Бибер, супругу Раме Бибера, чувара горње станице који је убијен на самом почетку агресије на БиХ.
Градско вијеће Града Сарајева је прошле године одлучило да долазну станицу Требевичке жичаре назове по Рами Биберу. Он је, подсјећамо, у својој 42. години, убијен 2. марта 1992. године при нападу на Жичару.

Градоначелник Скака је породицу Бибер званично позвао на церемонију отварања нове Требевићке жичаре. Упознао их је са чињеницом да ће Град Сарајево заувијек памтити жртву Раме Бибера и именовањем станице његовим именом одати му трајну почаст и признање.

– У вријеме када се радујемо обновљеном симболу Града Сарајева, када гледамо у будућност и у нове пројекте сјећамо се и оних који су заслужни што данас у миру можемо обнављати и градити свој град. Рамо Бибер је животом бранио Требевићку жичару. Њена обнова и изградња је, на извјестан начин, и дуг према његовој жртви који испуњавамо – поручио је Скака у разговору са гостима.

Породица Бибер се, током разговора, захвалила на позиву и поручила како су обрадовани што ће Сарајево поново имати Жичару уз коју се град развијао, а генерације одрастале. Званично отварање нове Требевићке жичаре планирано је за 6. април ове године на Дан Града Сарајева.