Gradonačelnik-Skaka-sa-centralne-manifestacije

Centralna manifestacija, održana danas u Domu oružanih snaga BiH povodom Dana nezavisnosti naše domovine, započela projekcijom dokumentarnog filma, koji prikazuju hronološki sljed događaja i historijskih činjenica koji su obilježili borbu za nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Čestitajući prisutnima 26 godišnjicu obnovljene nezavisnosti BiH, gradonačelnik Abdulah Skaka je istaknuo: „Ponosan sam na činjenicu da Sarajevo i danas živi i dijeli ideju nezavisnosti BiH, da nikada nismo posustali na očuvanju odluke koja je donesena 1992. godine, i da prepoznajemo njene prave vrijednosti. Nezavisnost i sloboda u svakom obliku, a posebno u državnom, uvijek su najveće dragocjenosti. Nezavisnost i sloboda nemaju alternativu“.

U ime mladosti našega grada prisutnima se obratio srednjoškolac Faruk Hajdarević. Mladi Faruk je govorio o odanosti i poštovanju prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini, po svemu posebnoj i nezavisnoj.

Ovaj svečani događaj upotpunjen je kulturno-umjetničkim programom u kojem su solisti sa sarajevske Muzičke akademije i hor Sevdalinke u pratnji Omladinskog orkestra MuzikArt izveli već poznatu poemu „Zemljo naša, vječna i jedina“ te obradu djela Alekse Šantića „Emina“ i „Ostajte ovdje“.