Gradonačelnik-Skaka-sa-centralne-manifestacije

Централна манифестација, одржана данас у Дому оружаних снага БиХ поводом Дана независности наше домовине, започела пројекцијом документарног филма, који приказују хронолошки слијед догађаја и историјских чињеница који су обиљежили борбу за независност Босне и Херцеговине.

Честитајући присутнима 26. годишњицу обновљене независности БиХ, градоначелник Абдулах Скака је истакнуо: „Поносан сам на чињеницу да Сарајево и данас живи и дијели идеју независности БиХ, да никада нисмо посустали на очувању одлуке која је донесена 1992. године, и да препознајемо њене праве вриједности. Независност и слобода у сваком облику, а посебно у државном, увијек су највеће драгоцјености. Независност и слобода немају алтернативу“.

У име младости нашега града присутнима се обратио средњошколац Фарук Хајдаревић. Млади Фарук је говорио о оданости и поштовању према својој домовини Босни и Херцеговини, по свему посебној и независној.

Овај свечани догађај употпуњен је културно-умјетничким програмом у којем су солисти са сарајевске Музичке академије и хор Севдалинке у пратњи Омладинског оркестра МузикАрт извели већ познату поему „Земљо наша, вјечна и једина“ те обраду дјела Алексе Шантића „Емина“ и „Остајте овдје“.