Gradonačelnik-Sk-ka-sa-učenicima-koji-su

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka učestvovao je jutros ispred Doma Oružanih snaga BiH u programu koji su napravili učenici srednjih i osnovnih škola, umjetnici i sportisti, posvećenom obilježavanju Dana nezavisnosti BiH.

Uprkos izuzetno hladnom vremenu više od stotinu učesnika izvelo je umjetnički performans u kojem su svoje emocije i ljubav prema domovini i borbi za njenu nezavisnost i odbranu, izrazili porukama i crtežima na ogromnoj mapi Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Skaka se družio sa učenicima i pružio podršku organizatorima ističući važnost upoznavanja mladih sa tekovinama sticanja nezavisnosti BiH.

„Ovo je dan kada se sjećamo najvažnijih trenutaka u historiji države. Ovi mladi ljudi koji su jutros došli pokazali su kako se voli domovina, baš kao i oni koji su prije 26 godina glasali za nezavisnost na referendumu. Svi oni su garant da ova zemlja ima svijetlu budućnosti“, rekao je Skaka.

Organizatori su priredili cjelodnevni program obilježavanja Dana nezavisnosti u kojem će učestvovati učenici iz cijele države.