Gradonačelnik-Sk-ka-sa-učenicima-koji-su

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака учествовао је јутрос испред Дома Оружаних снага БиХ у програму који су направили ученици средњих и основних школа, умјетници и спортисти, посвећеном обиљежавању Дана независности БиХ.

Упркос изузетно хладном времену више од стотину учесника извело је умјетнички перформанс у којем су своје емоције и љубав према домовини и борби за њену независност и одбрану, изразили порукама и цртежима на огромној мапи Босне и Херцеговине.

Градоначелник Скака се дружио са ученицима и пружио подршку организаторима истичући важност упознавања младих са тековинама стицања независности БиХ.

„Ово је дан када се сјећамо најважнијих тренутака у историји државе. Ови млади људи који су јутрос дошли показали су како се воли домовина, баш као и они који су прије 26 година гласали за независност на референдуму. Сви они су гарант да ова земља има свијетлу будућности“, рекао је Скака.

 

Организатори су приредили цјелодневни програм обиљежавања Дана независности у којем ће учествовати ученици из цијеле државе.