Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je ambasadora Republike Francuske u BiH, NJ. E. Guillaumea Roussona. Skaka se ovom prilikom zahvalio Vladi i narodu Francuske za svu pomoć i podršku koju su do sada pružili Sarajevu i BiH.

Prvi čovjek Grada upoznao je ambasadora sa napretkom razvojnih infrastrukturnih projekata u gradu Sarajevu, posebno sa trenutnom obnovom starih i izgradnjom novih sadržaja na Trebeviću, poput izgradnje skijaške i biciklističke staze, a sve u cilju da se nakon revitalizacije Trebevićke žičare, upotpuni turistička ponuda ovog najvećeg parka prirode u Sarajevu.

Tokom razgovora u Vijećnici, bilo je riječi o uspostavljanju i jačanju saradnje između Sarajeva i Pariza. S tim u vezi, ambasador je istaknuo da će se posebno angažovati na organizaciji susreta između čelnika dva glavna grada.

Ambasador Rousson je kazao da je tokom nešto više od godinu dana od početka svog mandata imao priliku da se upozna sa šarmom Sarajeva, te izrazio zadovoljstvo sa izuzetnim rezultatima postignutim u oblasti turizma.

Po završetku prijema, francuski ambasador je posjetio Informativni centar o MKSJ Sarajevo, upoznao se sa projektom osnivanja i mandatom Centra, te obišao stalnu izložbenu postavku „Opsada Sarajeva kroz presude MKSJ“ i autentičnu sudnicu Haškog tribunala.