Gradonačelnik-Ska-ka-uručio-priznanje-bh

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je večeras u Torinu vrijedno priznanje istaknutom bh. sportašu i reprezentativcu Miralemu Pjaniću.

Pjanić svojim primjerom pokazuje da se predanost i profesionalizam u sportu uvijek isplate. On je svojim rezultatima postao uzor mnogim mladim ljudima u BiH koji sanjaju o svjetskom uspjehu.

Upravo zato da bi ohrabrili sve njih i pokazali da su trud i rad vodilja ka uspjehu, a Pjanića potaknuli da nastavi u svom osvajačkom pohodu, Internacionalni sportski simpoziji Simposar Sarajevo proglasio je Pjanića za najboljeg nogometaša u BiH u 2017. godini. Pjanić je između svjetskih reprezentacija izabrao da nosi boje zemlje u kojoj je rođen.

Zato mladi ljudi koji svojim radom, prije svega, postižu uspjehe čine i nas ponosnim, ali i obvezuju da jedni drugima uvijek budemo potpora.

Grad Sarajevo će i dalje nastaviti da podržava razvoj sporta, posebice nogometa, kroz ulaganja u infrastrukturu, a posebno u pogone mladih među kojima se sigurno nalazi još Pjanića.