Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Igorom Kamočajijem i Miroslavom Živanovićem te tajnikom Gradske uprave Miloradom Kojovićem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za policajce Mustafu Omerovića iz Prve policijske uprave, Almira Zebu i Sinana Šehovića iz Treće policijske uprave i Slavišu Krajišnika iz Druge policijske uprave. Tom je prigodom gradonačelnik u svoje, te u ime Grada i građana Sarajeva policajcima čestitao i iskazao zahvalnost na dokazanoj hrabrosti u nemilim događajima što su se proteklih dana desili u Sarajevu. Prijemu su nazočili i načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS Jasmin Idrizović i šef Odjela za odnose s javnošću MUP-a Irfan Nefić. 

Policajac Mustafa Omerović iz Prve policijske uprave teško je ozlijeđen na platou Skenderije 16. prosinca kada je došlo do uporabe vatrenoga oružja. Policajac Slaviša Krajišnik iz Druge policijske uprave fizički je napadnut 25. prosinca u ulici Behdžeta Mutevelića, ali je ipak uspio uhititi napadača Amira Ramića za kojeg je kasnije utvrđeno da je bjegunac iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Policajac Almir Zeba s kolegom Sinanom Šehovićem iz Treće policijske uprave 29. prosinca izvukao je staricu koja je sjedila u hladnoj Miljacki i tako joj spasio život.

„Na ovaj način Gradska uprava pokušava iskazati poštovanje prema vašem poslu koji je svakim danom sve teži. Ovim malim gestom želimo vam reći u ime Grada i građana Sarajeva jedno veliko hvala“, rekao je prilikom prijema gradonačelnik Behmen dodajući kako će Grad sa svoje strane i dalje pružati potporu policiji i pomagati da se očuva sigurnosna situacija u Sarajevu.

Jasmin Idrizović, načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS, zahvalio je u ime svojih kolega i MUP-a gradonačelniku i Gradu Sarajevu na iskazanom senzibilitetu i potpori policiji u teškom poslu koji svakodnevno obavlja. „Uprava policije MUP-a KS stoji u potpunosti iza svojih kolega i ponosna je na njihovu hrabrost, profesionalnost i humanost“, dodao je Idrizović.

[WPIMPINLINE:7311.jpg]

[WPIMPINLINE:P1015744.jpg]

[WPIMPINLINE:P1015729.jpg]