Gradska uprava Grada Sarajeva poziva građane na zajedničko druženje i obilježavanje 1. maja, Međunarodnog praznika rada, sutra u Vilsonovom šetalištu. Organizator Gradska uprava pripremio je program koji na određen način nosi sinonim porodičnog dana:

• Buđenje grada od 6 do 8 sati uz Sarajevo Drum Orchestra. Oni će svirati i voziti se na kamionu gradskim ulicama kako bi tradicionalno probudili grad.

• Okupljanje građana u Vilsonovom šetalištu počinje od 9 do 10 sati kada je predviđena jutarnja kafa kojoj će prisustvovati i sam gradonačelnik Alija Behmen, kao i ostalo rukovodstvo Grada. Uz muziku DJ Neše i Sarajevo Drum Orchestra svi su dobrodošli na šolju kafe iz velike džezve čiju nam je organizaciju pomogao kazandžija Nasir Jabučar.

• Od 10 sati i 30 minuta slijedi program za djecu. Za najmlađe, predviđena je likovna radionica  na džinovskom papiru dužine 200 metara, gdje će sva djeca moći  crtati o temi „Kad porastem, bit ću…“. Ova likovna radionica realizirat će se u suradnji s Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo. U 13 sati predviđeno je proglašenje najboljeg rada i, naravno, nagrade za najtalentiranije.

• Od 13 do 15 sati građane će zabavljati DJ Fočo.
• I na kraju, od 14 do 15 sati organiziran je prvomajski grah koji će pripremiti tetka Zilha i Narodna kuhinja Stari Grad za sve prisutne na Vilsonovom.

• Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja koncerta grupa Letu Štuke i Skroz koji će biti održan u Domu mladih u večernjim satima s početkom u 21 sat, u kompletnoj organizaciji Sekcije mladih Sindikata Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, Gradska uprava poziva sve učesnike prvomajskih skupova da mirno i dostojanstveno u skladu sa svojim programima obilježe 1. maj, i ne dozvole uništavanje glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Medijski pokrovitelji programa obilježavanja 1. maja u organizaciji Grada su RSG1 i dnevne novine „SAN“.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću