Presudom Općinskog suda u Sarajevu od 17.10.2007.g. firma Arian Trade, organizator neodržanog koncerta maestra, pokojnog Lučana Pavarotija dužna je Gradu Sarajevu vratiti iznos od 50.000 KM.

Presuda će biti pravomoćna nakon što istekne zakonski rok za žalbu, a tužena stranka ne uloži žalbu na ovu presudu, odnosno u slučaju njene žalbe i potvrđivanja presude od strane drugostepenog suda.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na prijedlog gradonačelnice Semihe Borovac svojevremeno je Lučana Pavarotija proglasilo Počasnim građaninom grada Sarajeva. Po tom  osnovu, odlučilo je biti pokrovitelj njegovom oproštajnom koncertu, koji je trebao biti održan u aprilu 2006.godine u sarajevskoj Zetri.

I nakon upozorenja Grada Sarajeva da vrate novac, firma Arian Trade oglušila se o zahtjeve Grada. Grad Sarajevo podnio je tužbu u decembru 2006. godine na osnovu Ugovora kojim je predviđeno da se dodijeljena sredstva vrate pokrovitelju ukoliko se koncert odgodi ili ne održi, saopćeno je od strane zamjenika gradonačelnice prim. dr. Josipa Jurišića.

Izvor: Gradska uprava