U organizaciji Centra Skenderija svečano je otvoren obnovljeni Dom mladih uz bogati kulturno-umjetnički program i dokumentarni film o njegovoj rekonstrukciji. Gradonačelnica Semiha Borovac primila je Zahvalnicu Gradu Sarajevu koji je sa 330.000 KM doprinio u obnovi i modernizaciji ovog kultnog okupljališta mladih Sarajlija.

– Ponosna sam što je Grad Sarajevo zajedno sa drugim institucijama doprinio vraćanju Doma mladih građanima Sarajeva, a posebno našim mladim sugrađanima. Pod krovom ovog kulturnog centra nastavlja se tradicija okupljanja mladih našeg grada, organiziranja brucošijada, koncerata, izložbi, promocija, svega onoga po čemu je ovo mjesto bilo poznato – istakla je gradonačelnica te izrazila svoje uvjerenje da će generacije koje dolaze ovdje nastaviti nekadašnju tradiciju druženja i zabavu.

U kulturno-umjetničkom programu predstavili su se članovi plesnog kluba "Romantik", učenici Srednje muzičke škole, male balerime iz Osnovne muzičke škole "Mladen Pozaić" i članovi plesne skupine "Elenes". Za dobru pjesmu pobrinuli su se Alma Čardžić, Amir Bjelanović Tula i zvijezda sarajevske rock scene Mladen Vojičić Tifa. Među gostima bile su i brojne estradne ličnosti, kao što su Dino Merlin, Zenit Ðozić, Elvis J. Kurtović, Zoran Redžić, Boris Šiber, Želimir Altarac Čičak i mnogi drugi koji su svoju karijeru započeli u ovom prostoru, a putem telefona Zdravko Čolić, Željko Bebek, Alen Islamović i Milić Vukašinović čestitali su organizatoru, izrazivši zadovoljstvo zvog ponovnog otvorenja Doma mladih.

Izvor: Gradska uprava