Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije, koju je predvodila gospođa Retno Lestari Priansari, načelnica Generalne direkcije za Ameriku i Evropu, a u delegaciji je bio i nerezidentni ambasador za BiH, NJ.E. Mangasi Sihombing. Indonezijska delegacija upoznala je čelnike Grada Sarajeva sa namjerama njihove Vlade da uskoro otvori ambasadu u Sarajevu.

„Na taj način želimo ojačati veze i suradnju naših dviju zemalja i dvaju glavnih gradova. To će biti jedna od devet novih ambasada u svijetu koje će Indonezija otvoriti a zahvaljujući ekonomskom rastu koji naša zemlja bilježi uprkos svjetskoj ekonomskoj recesiji“, istaknula je gospođa Priansari prilikom susreta sa gradonačelnikom i zamjenicima naglašavajući historijske veze naših dviju zemalja.

Gradonačelnik Behmen izrazio je zadovoljstvo što se Republika Indonezija odlučila na ovaj korak i što će Sarajevo dobiti još jedno diplomatsko-konzularno predstavništvo.

„Naše dvije zemlje imaju dobru i prijateljsku suradnju i ona će na ovaj način posebno biti ojačana. Gradska uprava spremna je pomoći da ambasada Republike Indonezije što prije profunkcionira u Sarajevu“, dodao je gradonačelnik Behmen.