Umjesto u 11.00 sati kako je prvobitno bilo najavljeno, press konferencija u okviru projekta prevencije nasilja “Mi smo OK”, u organizaciji HO „Altius” i Grada Sarajeva, održat će se u utorak, 29.11.2011. godine u 10.00 sati u Gradskoj upravi, sala 320/III, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/3. Učesnicima će se obratiti Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva,  Emir Suljagić, ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Marija Milović, direktorica HO „Altius“, predstavnici UNDP i Delegacije Evropske unije u BiH, i drugi značajni gosti. 

Povod za održavanje press konferencije je informiranje javnosti o aktivnostima u okviru projekata prevencije nasilja nad djecom. U okviru skupa biće prezentirano istraživanje – Istine i zablude o nasilništvu.

Podršku ovom projektu pruža Grad Sarajevo što ukazuje na spremnost Grada i njegovih institucija da unaprijedi i intenzivira saradnju sa civilnim društvom u cilju jačanja lokalne samouprave i sudjelovanja građanki i građana u vršenju poslova od javnog značaja.

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o njemu obavijesti javnost.