Drugog dana boravka u Sarajevu, višečlano izaslanstvo Friedrichshafena u pratnji domaćina, zamjenika gradonačelnika Sarajeva dr. Ranka Čovića, posjetilo je danas Dom zdravlja „Omer Maslić“, u čiju su obnovu i opremanje Uprava i građani Friedrichshafena uložili 800.000 eura. Milan Mioković, generalni direktor JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo i Hajra Boškailo, direktorica DZ Novo Sarajevo u svom obraćanju podsjetili su na dugogodišnje prijateljstvo i nesebičnu potporu Uprave i građana Friedrichshafena Sarajevu u vidu lijekova i medicinske opreme, ortopedskih pomagala, vozila žurne pomoći. 

U znak zahvalnosti generalni direktor Miković je gostima uručio prigodan poklon u vidu Zahvalnice i slike sarajevske Vijećnice, nakon čega je uslijedio obilazak ove ustanove.

„Sva pomoć koju smo pružili građanima Sarajeva tijekom i poslije rata za nas se podrazumijevala. Pogotovo što smatramo da se dobri prijatelji uvijek moraju paziti i čuvati“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfgang Sigg.

Tijekom današnjeg susreta razgovaralo se i o realizaciji projekta ugradnje lifta u DZ Novo Sarajevo za invalidne osobe i majke s djecom, uz moguću financijsku potporu ovog njemačkog pobratimskog grada.