Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas Masao Shikanoa, šefa predstavništva za Balkan Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) koji je čelnicima Grada prezentirao projekte koje ova agencija namjerava raditi u Sarajevu.

„Prvi projekat je nabavka rezervnih dijelova za ranije donirane autobuse sarajevskom GRAS-u, za šta je Vlada Japana osigurala 10 miliona jena. Također želimo raditi na promociji bh. turizma jer u Japanu vlada interes za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za Sarajevo kao olimpijski grad“, istaknuo je gospodin Shikanoa, koji je čelnicima Grada predstavio i projekte JICA-e na području BiH poput mogućnosti finansiranja projekta izgradnje koridora Vc koji prolazi kroz BiH, te podrške Termoelektrani Ugljevik.
Gradonačelnik Behmen ovom prilikom zahvalio je prijateljskom Japanu na pomoći Sarajevu i Bosni i Hercegovini ističući kako narod BiH tu pomoć, koja prelazi 500 miliona US dolara, itekako cijeni. Behmen je naglasio kako je Gradska uprava Grada Sarajeva spremna sarađivati s Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju i na budućim projektima.

Izvor: Gradska služba za odnose s javnošću