Grad Sarajevo finansijski je podržao bh. biciklistu Jasmina Grebića, koji je 1. jula ove godine biciklom krenuo na put u pobratimski grad Barcelonu. Jučer u poslijepodnevnim satima, ispred Gradske uprave Barcelona, Grebića su dočekali povjerenica Ureda za sport pri Gradskom vijeću Barcelone Marta Carranza, počasni građanin Grada Sarajeva i predsjednik Fondacije Distrikt 11 City to City, Manel Vila, te direktor međunarodnih odnosa, Felip Roca.

[WPIMPINLINE:Jasmin%20Grebić.jpg]

Tokom svog avanturističkog putovanja ovaj biciklista je prošao kroz sedam zemalja: BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Francusku, Monako i Španiju i prešao 2.300 kilometara. Na svoj cilj je došao dan ranije od planiranog.

„Zahvaljujem se Gradu Sarajevu na podršci. Presretan sam što sam ostvario svoj san. Pripremajući se za ovaj poduhvat, svaki dan sam prelazio od 60 do 120 kilometara. Drago mi je da sam stigao u grad Barcelonu, osvjedočenom prijatelju Sarajeva koji nam je pomagao kad nam je bilo najteže, pa i danas “, kazao je Grebić, koji je član Biciklističkog kluba Trek.

Grebić će tokom boravka u Barceloni, povjerenici Carranzi uručiti poklon Grada Sarajeva – sliku sa motivima bh. prijestolnice.