Grad Sarajevo će 15. put zaredom organizirati Javni doček Nove 2016. godine na otvorenom, zajedno sa svojim partnerima: Kantonom Sarajevo i četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Središnji program održat će se na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI-a centra pod sloganom „Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!“.  Program će početi sutra, 31. prosinca u 21.00 sat i trajat će do 01.30 sati uz učešće bh. izvođača: Amela Ćurića, Zostera, Velahavle i Radarske kontrole.

Elvir Hadžiahmetović, tajnik Gradske uprave Grada Sarajevo i predsjednik Organizacijskoga odbora Javnog dočeka Nove godine kazao je da je Grad Sarajevo odlučio održati ovu manifestaciju bez obzira na to što prije mjesec dana nije imao novca na računu zbog poznate financijske situacije u kojoj se našao.

„Sazvali smo sastanak, konsultirali se s našim partnerima i dogovorili da ipak idemo u organizaciju dočeka. Kada se zajednički radi dođe se do dobrih rezultata. Četiri gradske općine i Kanton Sarajevo sudjeluju u financiranju i bez njihovog učešća ne bi bilo moguće organizirati javni doček. U međuvremenu je i Grad Sarajevo sustavno riješio svoje financiranje. Dakle, ove godine svi sudjeluju u troškovima organizacije, što prije nije bilo slučaj“, istaknuo je Hadžiahmetović.

Dodao je da se vodilo računa o onome što naša javnost želi, a to je da budu angažirani domaći izvođači. „Trošak organizacije je blizu 70.000 KM. Smatramo da to nije trošak već ulaganje. Svi pokazatelji Turističke zajednice KS govore o naglom porastu broja turista pred Novu godinu, od čega svi imaju financijsku i svaku drugu korist", rekao je Hadžiahmetović i pozvao sve građane da budu dobri domaćini.

Nedim Lipa je u ime tehničkog organizatora i realizatora Javnog dočeka kazao da će program biti istog kvaliteta kao prošlih godina.
„Izvođači nastupaju za iznose za koje sigurno ne bi nastupali na drugim mjestima i prostorima. Zahvaljujemo se našim domaćim izvođačima što su nam izašli ususret. Isto je i s zaštitarskom agencijom i tvrtkom koja radi tehnički dio“, rekao je Lipa.

Naglasio je da su medijski pokrovitelji ovog događaja Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, portal klix i TVSA koja će vršiti izravan TV prijenos dočeka. Novogodišnji program TVSA prvi put će moći gledati i naša dijaspora širom svijeta putem portala www.tvsa.ba klikom na link Live Stream TVSA.
 
Prvi nastup imat će bend Radarska kontrola, a nakon njih Zoster. U Novu godinu građani će ući s Amelom Ćurićem, a u 2016. godini zabavljat će ih bend Velahavle. Točno u ponoć bit će upriličen višeminutni vatromet sa zgrade Feroelektra.

„Velika je čast meni i bendu da nastupamo ispred BBI-a. Mi smo mlad bend, tek smo na početku i radimo cover pjesama. Nadam se da ćete uživati i da ćete se zagrijati za bendove koji slijede nakon nas", rekao je Emir Avdić iz grupe Radarska kontrola, a Samir Hodović iz grupe Velahavle je dodao da „svatko tko dođe ispred BBI-a centra, sigurno će se zabaviti”.

Za sigurnost u najluđoj noći brinut će se pripadnici MUP-a KS. Načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS Irfan Nefić je istaknuo: „Sačinili smo plan osiguranja i imamo ljude i u rezervi. Aktivnosti će biti raspoređene u cijelom kantonu. Patrole će kružiti svuda. Poduzeli smo niz mjera i aktivnosti kako bismo ostvarili suradnju s agencijama, kako bi nam javili sve potrebne informacije, ali do sada nije bilo takvih da bi nešto moglo ugroziti javni doček“.

Nefić je, također, ovom prilikom zamolio sve građane, a posebno roditelje da ne dozvole djeci korištenje pirotehničkih sredstava, kako ne bi došlo do ozljeda, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.