Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjednik Udruženja građana "Teatarfest" Fehim Serdarević danas su potpisali Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava Grada Sarajeva namijenjenih za sufinansiranje 10. Međunarodnog pozorišnog festivala "Teatarfest". Također su gradonačelnica Borovac i predstavnica Udruženja "Jazz fest" Džana Karavdić potpisale Ugovor o  realizaciji odobrenih sredstava Grada Sarajeva namijenjenih za sufinansiranje 11. festivala "Jazz Fest Sarajevo".

Gradonačelnica je čestitala g.Serdareviću na uspješno organizovanom desetom po redu "Teatarfest"-u, koji je u naš grad doveo pozorišne trupe iz regiona i šire. "Grad Sarajevo cijeni vrijednost ove značajne smotre pozorišnih trupa, koji Sarajevo otvara prema svijetu i svijet prema Sarajevu. To dokazuje i naša dosadašnja finansijska podrška “Teatarfest”-u  u iznosu od 43.000 KM. Cijeneći činjenicu da ova manifestacija iz godine u godinu postiže sve veći kvalitet i kvantitet odlučili smo uvećati iznos, tako da smo iz budžeta Grada za 2007. za Teatarfest izdvojili 20.000 KM.", rekla je Borovac.

Prema riječima gradonačelnice također je ove godine uvećan iznos i za internacionalni muzički festival "Jazz fest". "Grad Sarajevo kontinuirano sufinansira ovu manifestaciju, a s obzirom da se "Jazz fest" svojim kvalitetom programa, produkcijom i organizacijom dokazao kao događaj od izuzetne kulturne važnosti za grad Sarajevo, u 2007. godini finansijska potpora uvećana je za dodatnih 5.000 KM. Tako da smo iz budžeta Grada ove godine za Jazz fest izdvojili 20.000 KM.", rekla je Borovac.

Fehim Serdarević u ime "Teatarfesta" zahvalio se gradonačelnici i Gradu ističući kako je ovo značajna podrška koja će osnažiti Teatarfest ubuduće.

Džana Karavdić u ime "Jazz festa" zahvalila se Gradu na podršci izražavajući nadanje da će podrška Jazz festu ubuduće snažiti kako i njegov program bude sadržajniji.

Izvor: Gradska uprava