Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, od 1. do 3. aprila održan je 4. međunarodni šestoaprilski turnir Grada Sarajeva za selekcije juniora i juniorki (godište 1993./94.), u organizaciji Košarkaškog kluba KOŠ i njenog direktora Seje Bukve. Finalna utakmica košarkaša juniora bila je veoma kvalitetna i nepredvidiva. Na kraju je slavila Kadetska reprezentacija Hrvatske pobjedivši isto tako izvanredne košarkaše Sparsa rezultatom 77:75. Kod juniorki, ekipa iz Istanbula „Fenerbahce” je odnijela pobjedu nad ekipom „Banovića” rezultatom 94:65.

Kod juniora najbolji igrač turnira je Mario Hezonja iz Kadetske reprezentacije Hrvatske, a najbolji strijelac Aldin Vrabac iz KK „Spars“. Kod juniorki najboljom igračicom je proglašena Kavurmacioglu Ozge iz KK “Fenerbahce” iz Turske, a najviše koševa je postigla Marica Gajić iz KK “Banovići”, BiH.

Finalnoj utakmici kao i utakmicama tokom cijelog turnira prisustvao je veliki broj gledalaca, koji su imali priliku gledati iznimno kvalitetne i dobre utakmice kako juniora tako i juniorki.

Inače, na turniru je učestvovalo 8 muških ekipa: Kadetska reprezentacija Hrvatske, Kadetska reprezentacija BiH, KK “Fenerbahce” iz Turske, KK “Olimpija” iz Slovenije, KK “Budućnost” iz Crne Gore, te KK “Bosna Realway”, KK “Spars” i KK “Koš” iz BiH, i 6 ženskih ekipa: KK “Fenerbahce” iz Turske, KK “Croatia” iz Hrvatske, te KK “Željezničar”, KK “Banovići”, KK “Konjic” i KK “Koš”  iz BiH. Muške ekipe nadmetat će se u dvoranama I i II, a ženske u Ledenoj dvorani Centra “Skenderija”.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću Grada/KK KOŠ