Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta (COCOM) posjetila je od 05. do 07. marta gradove Sarajevo i Istočno Sarajevo, domaćine Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2017. godine. Četveročlana komisija u pratnji Samira Avdića, direktora EYOF-a 2017. i članova Organizacionog odbora, obišla je dvorane „Juan Antonio Samaranch“ na Zetri i dvoranu “Mirza Delibašić” Skenderija, Ministarstvo civilnih poslova, te smještajne kapacitete i olimpijske planine Bjelašnicu, Jahorinu i Igman.

Članovi Organizacionog odbora EYOF-a 2017. su članovima Komisije predočili trenutnu situaciju i ono što je do sada urađeno vezano za organizaciju ove manifestacije.

Članica COCOM-a Čehinja Katerina Nyčova, koja je već tri puta posjetila Sarajevo i Istočno Sarajevo, ističe da je zadovoljna stanjem većine borilišta koja je imala priliku posjetiti, ali da je pred organizatorima još mnogo posla.

Ovo je četvrta posjeta EOK-ove komisije Bosni i Hercegovini, a posjetit će gradove organizatore još jedanput u septembru, kada će posljednji put provjeriti stanje na olimpijskim borilištima.