Gradski vijećnici su podržali inicijativu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake da se nagrada „Graham Bamford“ dodijeli Elviru Karaliću, inicijatoru i osnivaču humanitarne fondacije Pomozi.ba.
Ovaj mladi Travničanin sa adresom u Sarajevu vođen je jednom jedinom idejom – pomoći drugima.
Humanitarne akcije fondacije koju predvodi su uvijek su bile prve kada se radilo o ljudima kojima je potrebna pomoć za liječenje, pomoć djeci i ugroženima, pomoć usljed elementarnih nepogoda. Elvir Karalić je čovjek koji je uvijek imao hrabrosti da se odupre skepticizmu i dokaže da je biti hrabar i dobar uvijek moguće.

Malonogometna reprezentacija BiH osoba sa dijabetesom dobitnik je nagrade „Sarajevska pahuljica“ za ostvaren izuzetan uspjeh na takmičenjima u oblasti sporta.
Naša reprezentacija je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Bratislavi prošle godine. Ovo je već drugi put u posljednje tri godine da momci donose zlato što ih svrstava u sami vrh sportskih ekipa naše zemlje i grada Sarajeva.

“Plaketu Grada Sarajeva”, prema odluci Vijeća, dobit će posthumno slovenski novinar Ivo Štandeker i prof. dr Jasmin Džindo, odnivač Katedre za italijanistiku na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, te sportski novinar Muhamed Bikić.