Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović posjetio je Invento Media Group, te razgovarao sa generalnim direktorom Sanjinom Džonlićem i direktorom za komunikacije i razvoj Mustafom Mehmedićem o dosadašnjim dostignućima iz oblasti komunikacija i oglašavanja u čijem razvoju je učestvovao tim mladih eksperata iz BiH. Invento Media Group će zajedno sa delegacijom Grada Sarajeva učestvovati na  prestižnom „Weekend Media Festivalu“ u Rovinju, gdje će u okviru svoje prezentacije govoriti o „Mini Magazinu – prvom Bluetooth magazinu na svijetu“ koji je aktiviran na mnogim lokacijama u Sarajevu i koji se u BiH i u Hrvatskoj emitira na više od 250.000 mobitela mjesečno.

Živanović je istaknuo da koncept Bluetooth magazina, koji su osmislili ovi mladi ljudi, jedinstven u cijelom svijetu, nudi niz mogućnosti za brzu i efikasnu promociju grada Sarajeva, historijskih znamenitosti i informacija o dešavanjima, koje su neophodne turistima i posjetiocima grada, te da će iskoristiti sve načine gradske diplomatije da javnosti prezentira ovaj vid oglašavanja.

Tim Invento Media Group je u proteklih nekoliko godina radio na razvoju tehnologije za ovu vrstu mobilnog oglašavanja. ORB jedinice su hardverski uređaji za emitiranje Bluetooth signala, prepoznati i korišteni u kampanjama nekih od tržišnih lidera, svjetskih i domaćih. ORB jedinica, koja je jednom pravilno instalirana i konfigurirana, šalje poruku svakom mobilnom telefonu koji pronađe u dometu do 1000 m poluprečnika.