Sarajevsko Narodno kazalište danas su ispunili obitelj, prijatelji i suradnici Kemala Montena okupivši se na komemoraciji preminulog bosanskohercegovačkog kantautora i šansonjera. Zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća, Miro Lazović, u ime Grada Sarajeva dirljivim govorom se oprostio od Montena, prisjetivši se kako je ovaj jedinstveni umjetnik svojom gitarom i pjesmama stvorio neke od najljepših priča svog vremena o ljubavi, životu, svijetu, prolaznosti.

„Dragi naš Kemice, opraštamo se od tebe. Hvala ti na svemu, dobroti, prijateljstvu i pjesmama neponovljive ljepote. Nećemo te nikada prestati voljeti. Zauvijek ostaješ simbolom Sarajeva“, istakao je Lazović, te dodao da su njegovu iskrenu ljubav prema gradu i to koliko mu Kemal Monteno znači, građani Sarajeva prepoznali i dodijelili mu još prije više desetljeća „Šestoaprilsku nagradu  Grada Sarajeva“.

[WPIMPINLINE:9746.jpg]

Lazović je u svom govoru naglasio da će u Keminim stihovima ostati tako neposredno i jednostavno zabilježeni osjećaji i htijenja naših običnih života.

„Novi naraštaji će slušati pjesme u kojima smo se prepoznavali i kojima smo se predavali kao melemu duše. Pjesme uz koje smo se zaljubljivali, voljeli, samovali, tugovali, radovali, nadali… pjesme uz koje smo živjeli“.