Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem primio je danas Oksanu Dramaretsku, šeficu Ureda Veleposlanstva Ukrajine u BiH, i Oleksandra Oborskyija, tajnika za ekonomska pitanja u Veleposlanstvu. Tijekom prijema razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji dviju prijateljskih zemalja, te o uspostavljanju snažnijih odnosa, pogotovo u oblasti gospodarstva, znanosti i kulture. „Dosta je bosanskih tvrtki prije radilo na području naše zemlje. Danas, međusobnim vezama, ekonomsku suradnju nastavljaju poduzetnici koji se bave metalnom industrijom. Također, planiramo u Sarajevu organizirati Ukrajinski biznis forum“, kazala je Dramaretska.

Šefica Ureda Veleposlanstva Ukrajine u BiH istaknula je da je bivša ukrajinska prijestolnica Grad Harkov zainteresiran za suradnju s Gradom Sarajevom. U tijeku je obnavljanje ugovora koji su još 1969. godine potpisali sarajevsko i Sveučilište u Harkovu o međusobnoj znanstvenoj suradnji. Dramaretska je izrazila spremnost za upostavljanje suradnje i na kulturnom planu, s obzirom da se u Sarajevu, dodala je, događaju brojni međunarodni festivali i manifestacije.

Gradonačelnik Behmen je zahvalio šefici Ureda Veleposlanstva Ukrajine u BiH na interesu za Sarajevo i BiH, te kazao: „Grad Sarajevo je potpuno otvoren za suradnju. Pored kulture, znanosti, tradicije, ekonomska diplomacija gradova je sve nazočnija na međunarodnoj sceni i važan čimbenik.“

[WPIMPINLINE:7584.jpg]