Savjetnik gradonačelnika za međunarodne odnose, Elvis Kondžić, danas je u Gradskoj upravi Grada Sarajeva upriličio prijem za motocikliste engleskog  grada Conventryja koji obilaze pobratimske gradove u humanitarnoj misiji. Turneja Phila Baylisa i njegovog sina počela je 6. juna ove godine. Do sada su obišli  Cork (Irska), St. Etienne (Francuska), Bolognu (Italija), Sarajevo (BiH), i tom prilikom susreli se sa dužnosnicima ovih gradova. Svoj put nastavljaju prema Beogradu (Srbija) i  gradovima Kecskemet i Dunaujvaros (Mađarska).

Baylis se zahvalio na prijemu, te je prenio srdačne pozdrave  gradonačelnika Grada Conventryja. Izrazio je oduševljenje prirodnim ljepotama i potencijalima koje su imali priliku vidjeti putujući kroz Sarajevo i BiH.

Elvis Kondžić, savjetnik gradonačelnika, pozdravio je dolazak građana Conventryja, te ih zamolio da svoje utiske prenesu svojim sugrađanima i kolegama motoristima. Također je istakao  važnost saradnje ova dva grada koji su u pobratimskim vezama od 1957. godine, posebno naglasivši srdačan prijem delegacije Grada Sarajeva u Conventryju tokom održavanja Olimpijskih igara u Londonu.