Најбољи јавни дочек нове године у Сарајева употпуњен је вечерас наступом легендарне сарајевске групе Црвена јабука. Хиљаде грађана и гостију трећу ноћ заредом уживале су у манифестацији коју су организирали Град Сарајево, Кантон Сарајево и Туристичка заједница КС у сарадњи са четири градске општине.

0118 Foto 5.jpeg

Након што су атмосферу загријали Ина & Опен Мајнд Груп, популарни Жера и Црвена јабука су приредили шоу препун емоција и љубави, а публика свих генерација слушала је неке од највећих хитова култног састава. Врхунска продукција и амбијент самог центра Сарајева испред Вјечне ватре дали су посебан штих овом музичком спектаклу на први дан нове 2018. године.

Подсјетимо, према новом концепту организације јавног дочека, спектакл је почео још 30. децембра концертом младих виртуоза МузикАрта испред Катедрале.

 

0118 Foto 4.jpeg

Кулминација је била у новогодишњој ноћи, десетине хиљада људи окупило на платоу испред Сарајево Сити Центра, уживајући у концерту Здравка Чолића.

Успјешни завршетак и још боља организација тродневне манифестације најбољи су увод у нову 2018. годину у којој ће Сарајево корачати стазама европских метропола, очекују нове велике пројекте те снажан економски и туристички развој. Према информацијама, Министарства унутрашњих послова КС, све три ноћи су прошле без икаквих инцидената.