Povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva, u subotu 29. marta, u kuglani Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“/„Zetra“, održan je 6. međunarodni kuglaški turnir za slijepe „Sarajevo 2014“ pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a u organizaciji Sportskog društva slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo. Na održanom turniru učestvovao je 61 takmičar i takmičarka iz četiri zemlje (Hrvatska, Srbija, Njemačka i Bosna i Hercegovina) među kojima i mnogi svjetski i evropski prvaci.

U muškoj B-1 kategoriji, titulu najboljeg osvojio je Stjepan Đunđek iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je Ranku Milutinoviću iz Slavonskog Broda a treće Stojanu Bjelajac iz Osijeka. U kategoriji B-2 najbolji je bio Zoran Đukić iz Sarajeva, drugo mjesto osvojio je Vilijam Jelušić iz Rijeke a trećeplasirani je bio Darko Sarapa iz Osijeka. U B-3 kategoriji prvo mjesto pripalo je Ralf-Peter Rokatu iz Wolfena, drugi je bio Zlatko Vučenović iz Rijeke a treće mjesto osvojio je također Riječanin Vedran Dumančić. Prvo mjesto u kategoriji B-4 osvojio je Siniša Nikolić iz Zagreba, a medalja za drugo i treće mjesto otišla je u Wolfen i to za drugoplasiranog  Uwe Wehdea i trećeplasiranog Volker Goldmana.

Najbolja kuglašica u ženskoj B-1 kategoriji bila je Petra Deša iz Zagreba. Medaljom drugoplasirane okitila se Sarajka Maja Knežević dok je treće mjesto osvojila Vesna Minić iz Požarevca. U kategoriji B-2 titulu najbolje je osvojila Evica Šerfezi iz Slavonskog Broda. Drugo mjesto zauzela je Munevera Bajrica iz Sarajeva a treće Nada Radanović iz Banja Luke. Najbolja u kategoriji B-3 bila je Zagrepčanka Ruža Markešić, drugo mjesto pripalo je Dragici Jurčević iz Osijeka a trećeplasirana je bila Ljiljana Trbuljin iz Beograda.

U ekipnom poretku, najbolja je bila ekipa „Svjetlost“ iz Osijeka, drugo mjesto pripalo je ekipi „Napredak“ iz Beograda a treće mjesto zauzela je ekipa „SG Chemio Wolfen I“ iz Wolfena.Bosnu i Hercegovinu su predstavljali kandidati za reprezentaciju u kontekstu priprema za Evropsko prvenstvo slijepih i slabovidnih u kuglanju, koje će se održati od 09. do 15. juna ove godine u Poljskoj. Najboljim učesnicima i ekipama turnira dodijeljeni su pehari, medalje i diplome.