Dragi sugrađani,

Iza nas je godina u kojoj smo uspjeli da Sarajevo učinimo još ljepšim i funkcionalnijim. Vodeći svjetski turistički izdavač, u konkurenciji 200 gradova iz cijelog svijeta, dodijelio je Sarajevu 43. mjesto po privlačnosti i ugodnosti življenja. Daleko iza nas su gradovi susjednih država.

Sarajevo je ovogodišnji dobitnik Zlatnog pehara za gostoljubivost i Zlatne turističke ruže za najbolju turističku ponudu u Bosni i Hercegovini.

Svi naši gosti, svjetski uglednici, bez izuzetka su impresionirani napretkom koji smo postigli. Sarajevo se na međunarodnim skupovima uvažava kao ravnopravan partner drugim glavnim gradovima i njegovi predstavnici uživaju posebnu pažnju i poštovanje. Tako drugi misle o nama.

Drage Sarajlije,

Bez vas i vaše podrške uspjesi ne bi bili mogući. Zato je ovo jedinstvena prilika da vam se u ime gradskih vlasti na svemu zahvalim.

U 2007. godini Sarajevo će biti još privlačnije i ugodnije za življenje. Nastavit ćemo sa uljepšavanjem grada, uvođenjem više reda u svim segmentima u kojima imamo nadležnosti i mogućnosti. Podržavat ćemo tradicionalne kulturne manifestacije po kojima je Sarajevo prepoznatljivo. Nastavit ćemo sa obnovu kulturno-historijske baštine, kojom se ponosimo, a koja je bila prepuštena zaboravu. Očekujem da ćemo u idućoj godini izgraditi olimpijski bazen na Otoci, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini. Nastavit ćemo podržavati kulturno stvaralaštvo mladih i njihovo što masovnije uključivanje u sportske aktivnosti, kako bi naša omladina živjela zdravim životom. Sarajevo će ponovno biti domaćin međunarodnih skupova, kako to i dolikuje jednom glavnom gradu.

Poštovani sugrađani,

Kao olimpijski grad Sarajevo je u svijetu poznato po svojoj toleranciji, gostoljubivosti i humanosti. Možemo, kao i u svemu drugom, biti još i bolji. Apelujem da u narednoj godini budemo humaniji, posebno prema djeci bez roditelja, samohranim majkama, penzionerima, šehidskim i porodicama poginulih boraca, invalidima i bolesnima kako bi svi oni bili sretniji i zadovoljniji.

I na kraju svima vama, u Novoj 2007. godini želim dobro zdravlje, porodičnu sreću i još puno uspjeha u životu i radu.

Izvor: Gradska uprava