Usprkos hladnom vremenu, novogodišnji program na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra protekao je u dobrom raspoloženju i u nazočnosti nekoliko tisuća građana Sarajeva i iz cijele Bosne i Hercegovine, te turista i gostiju iz regije i šire. Tako je Grad Sarajevo po petnaesti put zaredom potvrdio ulogu dobrog organizatora Javnog dočeka Nove godine koji se ovog puta održao pod sloganom „Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!“ Zajedno s partnerima, Kantonom Sarajevo i četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, Grad je priredio kvalitetan, vrhunski glazbeni i zabavni program.

Plato na glavnom gradskom trgu bio je pun, a za ludu zabavu pobrinuli su se domaći izvođači: Amel Ćurić, Zoster, Vela havle i Radarska kontrola. Posljednje sekunde 2015. Sarajlije su odbrojavale uz zvuke regionalne zvijezde Amela Ćurića nakon čega je uslijedio spektakularni vatromet.

[WPIMPINLINE:NG%203.jpg]

Na sceni se potom okupljenima obratio novoimenovani zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka, poželivši svima dobar provod u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
„U ime Grada Sarajeva i u osobno ime želim vam puno zdravlja, sreće, uspjeha, da se volite. Posebno pozdravljam goste i turiste i pozivam vas da budete dobri domaćini, da im večerašnja noć bude u sjećanju. Sretno!“, poručio je Skaka.

[WPIMPINLINE:nova%203.jpg]

Nakon ponoći, zamjenik gradonačelnika Skaka je zajedno sa svojim suradnicima posjetio rodilište kako bi podijelio radost i sreću s roditeljima prvorođene bebe. Dječaka je rodila Sarajka Alisa Vujinović, u sarajevskom rodilištu Jezero, tri minute iza ponoći. Tom prilikom, zamjenik gradonačelnika je sretnoj majci uručio buket cvijeća s novčanim iznosom od 500 KM, poželjevši roditeljima i bebi život pun zdravlja, blagostanja, sreće. Skaka je također dežurnim ljekarima i sestrama poželio sretnu i uspješnu Novu godinu. „Izrazito je lijep dan, ponosan sam i sretan što sam dio tima na čelu Grada Sarajeva. Prvi dan odmah imamo prvo muško dijete, nekoliko minuta nakon nove godine čuli smo informaciju da nam je došao dječak, posjetili smo majku, to je tradicija Grada Sarajeva, održavamo tradiciju da prvu rodilju obiđemo i darujemo je u novoj godini“, istaknuo je Skaka.

[WPIMPINLINE:Nova%204.jpg]

[WPIMPINLINE:nova%205.jpg]

I ove godine nastavljena je tradicija obilaska Kantonalne uprave civilne zaštite/Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Prve policijske uprave MUP-a KS i Zavoda za žurnu medicinsku pomoć KS, kojima je zamjenik gradonačelnik Abdulah Skaka zahvalio što su u prazničnoj noći bili na usluzi građanima i gostima grada, te im poželio  uspješnu i sretnu Novu 2016. godinu.

[WPIMPINLINE:nova%206.jpg]