U petak 29.05. 2015. godine s početkom u 10.30 sati, u svečanoj dvorani gradske Vijećnice bit će obilježen Svjetski dan nepušenja. Tema predavanja je „Zaustavite ilegalnu trgovinu duhanskim proizvodima!“, a organizatori su JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u suradnji s Gradom Sarajevom. S ciljem poticanja odgovarajuće pozornosti javnosti o značaju suprotstavljanja nelegalne trgovine duhana i duhanskih proizvoda, prigodnim obraćanjima goste će pozdraviti dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, prim. dr. Emira Tanović-Mikulec, ministrica zdravstva Kantona Sarajevo, te dr. med. sci. Snježana Balta, direktorica JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Učenici „Devete osnovne škole“ Rakovica-Ilidža izvest će performans na temu „Zaustavite ilegalnu trgovinu duhana!“, nakon čega će uvodni dio prezentacije pod nazivom „Zdravstvene posljedice pušenja duhana i obilježavanje Svjetskog dana nepušenja“, održati prim. dr. mr. sc. Sabaha Dračić iz JU Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

O ilegalnoj trgovini duhanskim proizvodima u Kantonu Sarajevo i iskustvima MUP-a Kantona Sarajevo govorit će Irfan Nefić, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS, a završnu prezentaciju pod nazivom „Nadzor i podaci o ilegalnoj trgovini duhanskim proizvodima u KS“, održat će dr. med. Seniha Čelik iz JU Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o tome obavijesti javnost.