Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara, u ime Grada Sarajeva danas je odao počast i položio cvijeće na mjestu masakra u ulici Trg solidarnosti na Alipašinom polju. Na tom mjestu je prije 21 godinu s neprijateljskih položaja iz pravca Nedžarića ispaljena minobacačka granata koja je ubila 11 i povrijedila 53 građana Sarajeva. „Teško je reći bilo šta u ovakvim momentima kada se prisjećamo nevinih žrtava koji su u redu za hljeb poginule na ovom mjestu“,  kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Aljoša Čampara, te  dodao da se ovakav dan  ne smije zaboraviti i da se ovakvi datumi moraju uvijek obilježavati.

„BiH je zemlja apsurda. Dok se jedni sjećaju nevino ubijenih, drugi svečano dočekuju pravosnažno osuđene zločince iz Haaga, kao što je slučaj s Momčilom Krajišnikom na Palama“,  naglasio je Čampara.

 Povodom ovog tužnog datuma danas su se na mjestu pogibije okupile i odale počast i delegacije Kantona Sarajevo, Unije civilnih žrtava rata, Općine Novi Grad Sarajevo i MZ Alipašino polje.

Toga dana poginuli su: Rifet Bahtić, Jasmin Đozo, Muniba Ganija, Nermin Gušić, Zoran Kafedžić, Sadrija Krasnić, Nadežda Puljić, Daniel Turkalj, Edin Uzunović i dvije neidentifikovane osobe.

Izvor. Odjeljenje za odnose s javnošću/FENA