Град Сарајево и ЈП Сарајево, поред бројних занимљивих и разноврсних садржаја и догађаја, понудиће посјетиоцима Вијећнице још један пројект вриједан пажње. Од понедјељка, 9. септембра до 31. децембра ове године, сваки дан у три термина: 11.00, 14.00 и 17.00 часова, биће приказиван вишеструко награђивани бх. документарни филм „Scream for me Sarajevo“.

Сви посјетиоци куповином улазнице у Вијећницу, моћи ће погледати овај култни документарац који прати долазак свјетски познатог музичара Бруцеа Дицкинсона и његовог бенда Ирон Маиден у опкољено Сарајево у децембру 1994. године, када је одржао концерт у Босанском културном центру (БКЦ).

Ово ће бити поновни сусрет и још један вид захвалности Бруцеу Дицкинсону, нашем Почасном грађанину и нјеговим пријатељима из банда. Али и прилика да сви они који одлуче посјетити Вијећницу у наредном периоду, погледају овај невјероватан документарац који је од хисторијског значаја за Град Сарајево јер је на најбољи могући начин испричао причу о преживљавању и неуништивости Сарајева под опсадом.

Овај пројект представља јединствену симболичну комбинацију Филма и Вијећнице, који нам заједно доносе причу о нади у времену рата, потврду духовне виталности Сарајева и Босне и Херцеговине, а и поруку да је музика моћно средство у повезивању људи, ширењу љубави , пријатељства и мира.

Идеја о настанку филма „Scream for me Sarajevo“ потекла је од аутора Јасенка Пашића, док је режију овог документарног остварења потписао Тарик Хоџић. За цјелокупну реализацију филма била је задужена Приме Тиме продукција из Сарајева на челу са продуцентом Аднаном Ћухаром.

Филм је прошле године кренуо у свјетску дистрибуцију промовирајући Град Сарајево по цијелом свијету. Приказан је на више од 20 фестивала широм свијета. До сада је освојио 10 награда, посљедњу за најбољи документарни филм на ЦИМФЕСТ-у у Чикагу, Сједињеним Америчким Државама.