Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i njen zamjenik Predrag Mitrović posjetili su danas Kuću na pola puta u naselju Blagovac u Vogošći u kojoj su smješteni mladi bez roditeljskog staranja, koji su navršili 18 godina a nemaju riješeno stambeno pitanje.Tom prilikom gradonačelnica Borovac i direktorica JU Kantonalni centar za socijalni rad Mirsada Poturković potpisale su Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada u iznosu od 10.000 KM za projekat "Kuća na pola puta".

"Grad Sarajevo već četvrtu godinu izdvaja sredstva za Kuću na pola puta i na taj način pomaže njeno funkcioniranje, odnosno nastoji pomoći da mladi koji su u njoj smješteni imaju normalne uvjete za život. To je naša društvena obaveza prema ovoj djeci od kojih ni jedno nije završilo na ulici niti je pravilo probleme u društvu.", istakla je gradonačelnica Borovac.

Direktorica Centra za socijalni rad KS Mirsada Poturković zahvalila se gradonačelnici i Gradu na dosadašnjoj pomoći Kući na pola puta i to u ime svih 16-ero djece koja su u njoj boravila. Prema njenim riječima već je 10-ero mladih riješilo svoj životni status, tako da se u ovoj Kući trenutno nalazi 6-ero, a očekuje se uskoro dolazak nove grupe mladih bez roditeljskog staranja, koji su navršili 18 godina a nemaju riješeno stambeno pitanje.

Izvor: Gradska uprava