Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj 21. sjednici usvojilo je  Budžet Grada Sarajeva za 2007. godinu, koji iznosi 14.568.328 KM. Također je usvojena Odluka o izvršenju Budžeta Grada Sarajeva za 2007. godinu.

Komentirajući usvojeni Budžet gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac između ostalog je istakla: "Ovim budžetom 36 odsto ukupnih sredstva rezervisali smo za kapitalne projekte, 20 odsto za finansiranje društvenih djelatnosti, a 18 odsto za komunalnu infrastrukturu shodno novim odlukama iz ove oblasti koje je donijelo Gradsko vijeće. U narednoj godini očekujemo povećanje prihodovne strane Budžeta, prije svega znatno veća sredstva u grantu Kantona Sarajevo prema Gradu Sarajevu, a isto očekujemo od Federacije BiH i države BiH koje su dužne da finsiraju svoj glavni grad."

Vijećnici su usvojili Prijedloge Odluke o usvajanju i Odluke o provođenju Izmjena i dopuna RP Poslovne zone "Šip". Usvojen je i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Izmjena i dopuna regulacionih planova "toka-Meander" i "Pionirska dolina".

Na današnjoj sjednici vijećnici su također usvojili Program rada Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2007. godinu, te Program međunarodne saradnje Grada Sarajeva za narednu godinu. Gradsko vijeće dalo je saglasnost o potpisivanju Povelje o prijateljskoj saradnji gradova Sarajeva i Dubrovnika, kao i na Odluku o prihvatanju donacije Kraljevine Švedske u muzičkim instrumentima.

Gradsko vijeće utvrdilo je Prijedlog Odluke o imenovanju članova Odbora za dodjelu Šestroaprilske nagrade, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu dodjele Šestoaprilske nagrade, te Prijedlog Odluke o priznanjima i nagradi Grada Sarajeva.

Izvor: Gradska uprava