Danas je u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka održana press konferencija povodom otvaranja drugog Međunarodnog plivačkog mitinga „Sarajevo Aquatics 2011“najavljenog za period od 11. do 13. februara ove godine. Na Konferenciji su učestvovali Igor Kamočaji, dogradonačelnik Sarajeva, Mujo Gec, direktor Olimpijskog bazena Otoka, Janko Gojković, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i Lamija Turčilo, predstavnica  SOS dječijeg sela.

Janko Gojković, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo istakao je da je glavni cilj mitinga promocija plivanja u BiH.

\’\’Međunarodni plivački miting je jedini licencirani miting u BiH od strane  Svjetske plivačke federacije (FINA). Miting ima punu podršku od plivačkih saveza iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji će ujedno i učestvovati na takmičenju\’\’, kazao je Gojković.

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji kazao je da je Grad Sarajevo i ove godine u ulozi partnera u organizaciji mitinga.

\’\’Grad je uvijek podržavao ovakav tip manifestacija i ponosni smo što naš Olimpijski bazen ima mogućnost da organizuje jednu ovakvu aktivnost na nivou svjetskih takmičenja u plivanju. Nadamo se da će odaziv naših građana biti u velikom broju i pozdravljam akciju prikupljanja prihoda u humanitarne svrhe\’\’ istaknuo je Kamočaji.

Direktor Olimpijskog bazena Otoka Mujo Gec je naglasio da je ovo prvo sportsko takmičenje u Olimpijskom bazenu Otoka u ovoj kalendarskoj godini i da je predviđeno nekoliko značajnih sportskih događaja u narednom periodu. Podsjetio je da su svi prihodi od ulaznica namijenjeni SOS dječijem selu, kako bi se djeca mogla aktivno baviti plivanjem.