Danas je u prostorijama Olimpijskoga bazena Otoka održana press konferencija povodom otvaranja drugog Međunarodnog plivačkog mitinga „Sarajevo Aquatics 2011“, najavljenog za razdoblje od 11. do 13. veljače ove godine.Na Konferenciji su sudjelovali Igor Kamočaji, dogradonačelnik Sarajeva, Mujo Gec, direktor Olimpijskog bazena Otoka, Janko Gojković, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo, i Lamija Turčilo, predstavnica  SOS dječijeg sela.

Janko Gojković, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo, istaknuo je kako je glavni cilj mitinga promocija plivanja u BiH.

\’\’Međunarodni plivački miting je jedini miting u BiH licenciran od Svjetske plivačke federacije (FINA). Miting ima punu potporu plivačkih saveza iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji će ujedno i sudjelovati na natjecanju“, kazao je Gojković.

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji kazao je da je Grad Sarajevo i ove godine u ulozi partnera u organizaciji mitinga.

\’\’Grad je uvijek podržavao ovakav tip manifestacija i ponosni smo što naš Olimpijski bazen ima mogućnost da organizira jednu ovakvu aktivnost na razini svjetskih natjecanja u plivanju. Nadamo se da će odaziv naših građana biti u velikom broju i pozdravljam akciju prikupljanja prihoda u humanitarne svrhe\’\’, istaknuo je Kamočaji.

Direktor Olimpijskog bazena Otoka Mujo Gec naglasio je kako je ovo prvo sportsko natjecanje u Olimpijskom bazenu Otoka u ovoj kalendarskoj godini i da je predviđeno nekoliko značajnih sportskih događaja u narednom razdoblju. Podsjetio je da su svi prihodi od ulaznica namijenjeni SOS dječijem selu, kako bi se djeca mogla aktivno baviti plivanjem.