Danas je u Zetri održana press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje spektakularne revije "Champions on Ice" 7. februara u Ledenoj dvorani Zetre. Generalni pokrovitelj ovog vrhunskog spektakla u kojem će učestvovati  svjetski, evropski i olimpijski prvaci, koji ljude širom svijeta oduševljavaju već 30 godina svojim akrobacijama na ledu jeste Grad Sarajevo, a suorganizatori su KJP ZOI\’84 OCS d.o.o. i Artman Productions iz Slovenije. Generalni medijski pokrovitelj je NTV Hayat iz Sarajeva. Revija "Champions on Ice" bit će održana u okviru programa obilježavanja 24. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu.

Novinarima su se na press konferenciji danas obratili: Nedžad Ajnadžić, direktor KJP ZOI\’84, Denis Zaimović, portparol Gradske uprave Grada Sarajeva, Sanela Poričanin, urednica programa NTV HAYAT, te Ilija Jovanović i Nino Pršeš, predstavnici Artman Productions-a. 

"Ovaj čin smatramo najboljim doprinosom ukupnom obilježavanju godišnjice sarajevske Olimpijade, vraćanju olimpijskog duha i ponovnom dolasku svjetskih olimpijskih prvaka u olimpijsko Sarajevo. Namjera Grada Sarajeva je bila da u okviru programa obilježavanja 24. godišnjice Olimpijade u Sarajevu omogući jedan ovakav spektakl sa današnjim i bivšim svjetskim olimpijskim prvacima i za tu svrhu smo osigurali 72.500 eura." – kazao je Denis Zaimović, portparol Uprave Grada Sarajeva.

– Povod same manifestacije je veoma značajan. 7-og februara Sarajevo će ponovno biti u centru medijske pozornosti, ponovo ćemo malim dijelom na sopstveni način proživjeti sve ono što se desilo 1984. godine sa velikom nadom da ćemo ponovo biti domaćini održavanja ZOI – kazao je Ajnadžić.

Ilija Jovanović, menadžer projekta "Champions on Ice", i predstavnik Artman Produkctions-a iz Slovenije, istakao je da je ovo prvi put da ovakav spektakl imamo na Balkanu, a pred sarajevskom publikom bit izvedena predstava simboličnog naziva "Love Story" u trajanju od dva sata.

NTV Hayat je generealni medijski pokrovitelj projekta i kako je izjavila Sanela Poričanin, ova TV kuća će na najbolji mogući način medijski propratiti ovaj događaj i prezentirati ga javnosti.

U manifestaciji će učestvovati bivši i sadašnji olimpijski prvaci, među kojima su Victor Petrenko, Evgeni Plushenko, Oksana Baiul i drugi. Specijalni gosti manifestacije su Nino Pršeš i Ana Babić.

Ulaznice za reviju "Champions on Ice" koštaju 16 KM i već se mogu kupiti na trafikama "Duhan prometa", u Direkciji ZOI ’84 i u Zetri na kasama A i B.

Izvor: Gradska uprava