Održana-svečana-akademija-u-Vijećnici-povodom-dvadeset-petog-novembra-Copy

Svečana akademija, u organizaciji Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, općina KS i SABNOR-a, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana je večeras u Vijećnici uz prisustvo zastupnika, vijećnika, diplomatskog kora i predstavnika svih nivoa vlasti u zemlji, te vjerskog i kulturnog života u BiH, kao i ostalih zvanica.

Gradonačelnik Skaka je je prisustnima i građanima čestitao Dan državnosti BiH.

vijecnica 6

„Naša domovina, za mene ponosna BiH, zemlja naših predaka ovaj datum bilježi kao važan datum naše historije i već decenijama potvrđuje naša nastojanja. Mnogi su svoje živote dali za našu zemlju, rane su još bolne i neće nikada nestati. Ta činjenica u nama budi još veću potrebu da odgovornije čuvamo i ponosno njegujemo našu domovinu“, kazao je između ostalog gradonačelnik Skaka.

On je dodao da se, stoga, svim snagama moramo usmjeriti na budućnost.

vijecnica 8

Direktorica Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović u prigodonom obraćanju je podsjetila na važne historijske činjenice koje svjedoče 25. novembru, Danu državnosti BiH.

Svečanu akademiju je oplemenio glumački perfomans „Zašto volim BiH“ u izvedbi Izudina Bajrovića, te posebno muzički kojim su Adela Šabić i Emir Mejremić sa muzičke akademije predstavili svoje klasično djelo „Zemljo naša, vječna i jedina“, posebno komponovano za ovu priliku.

Galeriju fotografija sa današnjeg obilježavanja Dana državnosti BiH možete pogledati na ovom linku.