Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Prvenstva Grada Sarajeva u košarci za srednje škole, održanoj u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković uručio je nagrade najboljim ekipama.

– Sama činjenica da je na ovom prvenstvu učestvovalo 27 ekipa sa oko 350 takmičara i takmičarki ukazuje na značaj ovih manifestacija u cilju afirmacije košarke i uopće sporta među mladim svijetom – istaknuo je dogradonačelnik Marković.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Petoj sportskoj gimnaziji, drugo – Elektrotehničkoj školi, treće – Školi metalskih zanimanja, a četvrto – Ugostiteljsko-turističkoj školi. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Treća gimnazija, drugo mjesto osvojila je Druga gimnazija, treće – Ekonomska škola, a četvrto Peta sportska gimnazija.
Grad Sarajevo je pomogao održavanje ovog prvenstva osiguravši nagrade u vidu pehara i diploma, dok su Općina Novi Grad i načelnik Damir Hadžić besplatno ustupili dvoranu "Ramiz Salčin" na Mojmilu, u kojoj su se održale polufinalne i finalne utakmice.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva