Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a u organizaciji Skijaškog kluba “Širokača” u nedjelju 29. januara na Velikom polju na Igmanu održala se, peta po redu, tradicionalna manifestacija “Svi na snijeg”, koja je okupila nekoliko stotina ljubitelja snježnih sportova iz Sarajeva, Vareša, sa Zlatibora i Sokoca.

U okviru ove manifestacije održalo se Prvo otvoreno prvenstvo u nordijskom skijanju, u kojem je učestvovalo četrdeset sportista i rekreativaca. Nakon završetka utrka, učesnici su se družili na zajedničkom ručku, uz čaj i porciju popularnog vojničkog graha.

“Cilj ovog događaja je da se Sarajevu vrati olimpijski duh, kao i druženje, zabava, promovisanje zdravog načina života. Želja nam je bila da upravo na ovom mjestu okupimo što veći broj Sarajlija i ljubitelja snježnih sportova u znak sjećanja na vrijeme kada su se na Bjelašnici i Igmanu vihorile olimpijaske zastave”, rekla je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac na svečanom otvaranju manifestacije, koja je, poslije završene utrke, podijelila diplome najboljim učesnicima.

Izvor: Gradska uprava