Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima posjetio je danas Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vratnik” i tom prilikom potpisao ugovore o finansiranju programskih aktivnosti DVD “Vratnik” sa Namikom Klinom i DVD “ Bjelave” sa Sulejmanom Vrancem. “Danas smo potpisali ugovore kojima je Grad Sarajevo iz Budžeta osigurao  po 10.000 KM za ova dva dobrovoljna vatrogasna društva čiji rad odlikuje izuzetan profesionalizam i humanizam”, istaknuo je gradonačelnik Behmen, te zahvalio vatrogascima na trudu i žrtvovanju svog slobodnog vremena u cilju sigurnosti naših građana od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Namik Klino je u ime DVD “Vratnik” zahvalio gradonačelniku i Gradu Sarajevu na kontinuiranoj finansijskoj podršci u cilju nabavke opreme, goriva i drugih neophodnih sredstava. Klino je također pozdravio Odluku Grada Sarajeva da u 2010. godini pored kontinuirane finansijske pomoći za četiri dobrovoljna vatrogasna društva: „Vratnik“, „Bjelave“, „Alipašin Most“ i „Novo Sarajevo – 1934“,  podrži i dobrovoljna vatrogasna društva „Tarčin“ i „Ilidža“.

Sulejman Vranac u ime DVD “Bjelave” iskazao je uvjerenje da će Grad Sarajevo nastaviti i ubuduće da pomaže dobrovoljna vatrogasna društva s obzirom  na njihovu značajnu ulogu u gradu. On je ovom prilikom, također, izrazio zahvalnost i Općini Centar, koja je osigurala dva vatrogasna vozila i opremu DVD “Bjelave”, čije je sjedište na podrčju ove gradske općine.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću