Незаборавна тродневна новогодишња прослава у Сарајеву започела је вечерас на тргу испред Катедрале концертом Омладинског оркестра „МузикАрт“-а уз пиће добродошлице и плес. У име домаћина Града Сарајева, градоначелник Абдулах Скака поздравио је суграђане и госте који су се у великом броју окупили на Тргу фра Грге Мартића.

Foto 1

„Вечерашњим концертом младих виртуоза, концертом Здравка Чолића у новогодишњој ноћи, те наступом Црвене јабуке првог дана 2018. године, желимо да из бх. пријестолнице, једне од најпожељнијих новогодишњих дестинација у регији, пошаљемо поруку љубави и мира. Позивам грађане Сарајева да буду добри домаћини, али и гости те да уживају у свом граду уз наступе наступе највећих звијезда региона”, истакнуо је градоначелник Скака.

Сви гости и посјетиоци концерта који су дочекани са Кока-Кола пићем добродошлице могли су уживати пуним плућима у најљепшим звуковима музичких дјела великих мајстора

 

Foto 5

Вечер музике испред Катедрале започело је сплетом евергрин пјесама: Добра вам ноћ пријатељи, Вино и гитаре, О гдје су дани ти, Бесаме мућо, О соле мио, Очи чорније…, а које су извели солисти Адела Шабић и Марио Дрмач, те Хор севдалинке.

Под диригентском палицом Емира Мејмеровића, млади виртуози су ноћ уљепшали звуцима најпознатијих класичних композиција од Брамса до Офенбаха. На репертуару је био: Мађарски плес, Либер танго, Кан Кан, Плес сабљи; те безвремене пјесме: Хаве јорселф а мери литл Цхристмас, Лет ит сноу, Њу Јорк, Њу Јорк.

 

Foto 3

Атмосфера на концерту је кулминирала уз прве тактове чувеног Радетзки марша, а на крају ове предивне вечери заплесало се уз свјетски популарне СШраусове валцере: „Гласови прољећа“ и „На лијепом плавом Дунаву“, који је ове године прославио свој 150. рођендан.

Foto 2