Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas delegaciju preduzeća „İETT Genel Müdürlüğü“ iz Istanbula, a prijemu su prisustvovali i generalni direktor KJKP „Gradski saobraćaj“ Sarajevo Hasan Bašić i v.d. predsjednika Skupštine preduzeća i pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove Hamdo Karić. „Istanbul je veliki grad sa 13 miliona stanovnika koji u njemu žive i rade. Međutim, i Istanbul ima velikih problema a među njima je gradski prevoz. Mi već godinama radimo na rješavanju tog problema i imamo uspjeha. Naše preduzeće ima blizu pet hiljada autobusa i dnevno prevezemo tri i pol miliona putnika.“, rekao je Alija Riza Kiremitçi, zamjenik generalnog direktora İETT Genel Müdürlüğüa izrazivši spremnost da u okviru tehničke saradnje njegovo preduzeće pruži sva pozitivna iskustva sarajevskom „GRAS-u“, a posebno iskustva funkcionisanja elektronskog sistema naplaćivanja karata.

Gradonačelnik Behmen pozdravio je tehničku saradnju  GRAS-a i İETT Genel Müdürlüğüa iz Istanbula, te je zahvalio delegaciji ovog preduzeća što želi pomoći javnom gradskom prevozu u Sarajevu svojim dragocjenim iskustvima.

„Gradska uprava Grada Sarajeva pružit će svu neophodnu podršku vašoj saradnji, a vjerujem da će isto učiniti i moj kolega Kadir Topbaš, gradonačelnik Istabula.“, dodao je Behmen.

.JPG]