Povodom Dana državnosti BiH, delegacije Grada Sarajeva i četiri gradske općine položile su cvijeće i odale počast poginulim braniteljima grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajevo Željko Ler položili su cvijeće i odali počast poginulim antifašistima i oslobodiocima Sarajeva i BiH na spomen-obilježju Vječna vatra i spomen-obilježju Josip Broz Tito, te na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji, vijećnica u Gradskom vijeću Arijana Talović i predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Nebojša Simić na Spomen-parku Vraca odali su počast antifašistima i patriotima koji su sebe i svoj život ugradili u temelje države Bosne i Hercegovine.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Rizah Avdić obišli su mezarje Kovači, gdje su položili cvijeće i odali počast šehidima, palim borcima i braniteljima našeg grada.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tatjanom Ljujić Mijatović, načelnikom Općine Centar Dževadom Bećirevićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Slavenom Kovačevićem odao je počast poginulim braniteljima na groblju Lav.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović odao je počast i položio cvijeće na spomen-obiljžju na Trgu ZAVNOBiH-a zajedno sa načelnikom Općine Novi Grad Damirom Hadžićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Novi Grad Anerom Šumanom.