Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predsjednica NVO "Djeca-stubovi svijeta" Fatima Hukić i Ibrahim Spahić, direktor "Sarajevske zime" danas su potpisali Memorandum sporazumijevanja o tradicionalnom održavanju manifestacije "Proljetni dani odgoja i etičkih vrijednosti".

– Nadam se da će ovo biti prilika za intenziviranje vannastavnih ativnosti sarajevskih srednjoškolaca i ostvarivanje još kvalitetnije saradnje Grada Sarajeva sa srednjim školama Kantona Sarajevo. Vjerujem da će ova manifestacija dati značajan doprinos odgoju naše djece, te da će pomoći afirmaciji znanja mladih ljudi, koji će u otvorenom dijalogu pokušati pronaći puteve svoje bolje i kvalitetnije budućnosti – istakla je gradonačelnica Borovac.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su i direktori sarajevskih srednjih škola, jer sarajevski srednjoškolci učestvuju u kreiranju radnih stolova koji se održavaju u okviru ove manifestacije.

Predsjednica NVO "Djeca-stubovi svijeta" dodijelila je zahvalnice gradonačelnici Sarajeva, direktorima srednjih škola i ostalim institucijama i pojedincima koji kontinuirano pomažu realizaciji ove manifestacije posvećene odgoju i etičkim vrijednostima.

Izvor: Gradska uprava