Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor ZOI \’84 – Olimpijski centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas su potpisali Ugovor o realizaciji projekta postavljanja, održavanja i korištenja ledene plohe u olimpijskoj dvorani Zetra. Grad Sarajevo je i ove godine iz Budžeta izdvojio 100.000 KM za realizaciju ovog projekta i tako omogućio mladosti našeg grada besplatno klizanje tokom zimskog raspusta.

– Ono na šta smo ponosni i zbog čega sa velikim zadovoljstvom podržavamo ovaj segment ZOI \’84 – Olimpijski centar Sarajevo je veliki interes djece i omladine da kližu. Tako je prošle godine u besplatnim terminima koje je osigurao Grad, prodefilovalo 90.000 klizača – skoro duplo više u odnosu na 2005. godinu – istakla je gradonačelnica Borovac.

Ovo je, prema riječima gradonačelnice, jedan od najmasovnijih i po ocjenama najfunkcionalniji vid okupljanja djece, omladine i nešto starijih, ako i klubova zimskih sportova, te ujedno efektan način promoviranja zdravog života. Ona je ovom prilikom pozvala mladost Sarajeva da pohodi Zetru, te uživa u "ledenoj" rekreaciji koju će im pružiti u narednih mjesec i po dana.

– U olimpijskoj dvorani "Zetra" ove godine planiramo i održavanje revije na ledu na kojoj bi trebalo da nastupe najbolji klizači današnjice, a bit će organizirana takmičenja u hokeju i brzom klizanju. Ovi i drugi planirani sadržaji realizirat će se u sklopu, prošle godine započete manifestacije obilježavanja 14. Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. – najavila je Borovac.

Direktor ZOI \’84 – Olimpijski centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić zahvalio se Gradu Sarajevu na ovom projektu koji, kako je rekao, ima svoju tradiciju, ali i perspektivu.

– Prvog januara Nove 2008. godine zvanično počinje sezona klizanja i to će biti zajednički novogodišnji poklon Grada i ZOI \’84. djeci i omladini Sarajeva. Predviđeno je pet termina, od toga tri besplatna koje je osigurao Grad, i dva komercijalna, s tim da smo uveli i noćne termine, do pola sata iza ponoći – istakao je Ajnadžić.

Izvor: Gradska uprava